|
Փոխարժեքներ
24 10 2025
|
||
|---|---|---|
| USD | ⚊ | $ 382.54 |
| EUR | ⚊ | € 443.29 |
| RUB | ⚊ | ₽ 4.6972 |
| GBP | ⚊ | £ 510.19 |
| GEL | ⚊ | ₾ 140.81 |
Ճապոնացի գիտնականները համարում են, որ կիվիից օգտակար միրգ չկա: Նրանք ուսումնասիրել են բազմաթիվ մրգեր և եզրակացրել, որ կիվին իր օգտակարությամբ գերազանցում է նարնջին, խնձորին, լիմոնին և այլ մրգերի: Ընդ որում` պարզվում է, որ ամենաօգտակարը դեղին կիվին է, թեեւ մեզ ծանոթ կանաչն էլ պակաս օգտակար չէ:
Գիտնականները մի քանի կամավորների առաջարկել են օրական ուտել երեք կիվի և հետևել են նրանց ինքնազգացողությանը, որը հոյակապ է եղել: Մասնագետները դա բացատրում են կիվիի մեջ պարունակվող մեծ քանակի հակաօքսիդանտներով:
Ի դեպ, կիվին կարող է կանխել այնպիսի մահացու հիվանդություններ, ինչպիսիք են աթերոսկլերոզը, սրտի անբավարարությունը, Ալցհեյմերի հիվանդությունը, քաղցկեղը և Պարկինսոնի հիվանդությունը: