|
Փոխարժեքներ
25 10 2025
|
||
|---|---|---|
| USD | ⚊ | $ 383.05 |
| EUR | ⚊ | € 444.8 |
| RUB | ⚊ | ₽ 4.7296 |
| GBP | ⚊ | £ 510.03 |
| GEL | ⚊ | ₾ 141.19 |
Անյուղ կաթի օգտագործումը նվազեցնում է երկրորդ կարգի շաքարային դիաբետի և քաղցկեղի առաջացման վտանգը: Նման եզրահանգման են եկել Գրանադայի և Մադրիդի Կոմպլուտենսե համալսարանների մասնագետները. հայտնում է Известия-ն:
Իսպանացի գիտնականները ուսումնասիրել են 14 հրապարակում, որոնցում նկարագրվել է կաթի դերը քրոնիկ հիվանդությունների պրոֆիլակտիկայում: Մասնավորապես` կաթն օգնում է խուսափել կոլոռեկտալ քաղցկեղի և միզապարկի քաղցկեղից: