|
Փոխարժեքներ
26 10 2025
|
||
|---|---|---|
| USD | ⚊ | $ 383.05 |
| EUR | ⚊ | € 444.8 |
| RUB | ⚊ | ₽ 4.7296 |
| GBP | ⚊ | £ 510.03 |
| GEL | ⚊ | ₾ 141.19 |
Տապակած կարտոֆիլ ուտելը մեծացնում է վաղաժամ մահանալու ռիսկը, բացահայտել են ԱՄՆ, ԻՍպանիայի, Մեծ Բրիտանիայի գիտնականների խումբը: Համապատասխան հոդվածը հրապարակվել է գիտական American Journal of Clinical Nutrition ամսագրում:
Նման եզրահանգման են հասել գիտնականները` հետևելով 4400 կամավորների` 8 տարվա ընթացքում: Այդ ընթացքում գրանցվել է 236 մահ:
Շաբաթական մինիմում երկու բաժին տապակած կարտոֆիլի գործածումը կրնապատկում է վաղաժամ մահվան հավանականությունը: Նշվում է, որ եփած կամ շոգեխաշած կարտոֆիլը նման վտանգ չի ներկայացնում: